Overslaan en naar de inhoud gaan

1 Watersportseizoen Jeugdzeilen 1e jaars | Watersport Vereniging Amstelmeer

kinder onder water bij zwemles

Kom jeugdzeilen bij Watersport Vereniging Amstelmeer

De Optimist is een jeugdboot voor kinderen van 8 tot maximaal 15 jaar (afhankelijk van het postuur). De cursus jeugdzeilen wordt aangeboden als een tweejarige cursus. De lessen bestaan uit 2 gedeelten: een stukje theorie en praktijk. Voor aanvang praktijklessen, begin mei op het Amstelmeer, zal er op een zondagmiddag in april een zwembadsessie plaatsvinden, waarbij o.a.wordt omgeslagen met een optimist.

Jeugdzeilen lessen

CWO jeugdzeilen 1 (JZ1 = beginners) krijgen 6 lessen op de vrijdagavond. Zij zeilen vooral in de haven. Op twee zaterdagen krijgen zij een dubbele les aangeboden.

CWO jeugdzeilen 2 (JZ2 = gevorderden) krijgen 6 lessen op de maandagavond. Deze cursisten gaan het Amstelmeer op. En eveneens op twee zaterdagen draaien zij een dubbele les. Vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden kan het zijn dat er uitgeweken wordt naar een zondag. Flexibiliteit van cursisten, ouders/verzorgers, instructeurs wordt gevraagd.

De kosten voor het volgen van de zeilopleiding JZ1 en JZ2 zijn voor 2015 € 100,-.

Lesdagen

  • Jeugdzeilen 1e jaars start zwembad vrijdagavond & flexibele zeilles momenten
  • Jeugdzeilen 2e jaars maandagavond & flexibele zeilles momenten
  • Jeugd zeil trainingen na 2e jaars op de donderdagavond

Zeilmateriaal

De cursisten dienen zelf voor waterschoenen of sportschoenen met lichte zool te zorgen bijv. de schoolgym schoenen en indien het regent een regenpak en laarzen.